Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 5 dkg margarin
- cukor/édesítő (4-5 ek, de ízlés szerint)
- 1 nagy tejföl (5 dl)
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 kis pohár tejföl (2 dl)
- zselatin
Elkészítése:
A túrót összekeverjük a citrom reszelt héjával, a két tojással és a margarinnal. Hozzáteszünk egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt az egészet géppel krémesre keverjük, majd hozzáteszünk még 2 evőkanálnyit a pudingporból. A kész túrókrémet belesimítjuk a tortaformába.
A tejfölt is elkeverjük az édesítővel, abba is mehet a citrom héjából, esetleg valamennyi a levéből is, plusz a maradék pudingpor. Ezt is összekeverjük, és rásimítjuk a túrókrémre. 180 fokon kb. egy órát sütjük úgy, hogy a sütés feléig sütőpapírral letakarjuk a tetejét.
Ha megsült és kihűlt, zselatinnal elkevert tejfölt teszünk a tetejére. Jót tesz neki egy pár óra, vagy akár egy éjszaka is a hűtőben.
[box style=”info”]Aki szereti a túrót kicsit megbolondítani citromlével, reszelt citromhéjjal annak bátran ajánlom, hogy tegyen bele.[/box]

