Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejkrémes csokoládészelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Krém

  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 7 dl tej
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 3 dl tejföl
  • 3 csomag tejszínízű pudingpor

Tészta

  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál méz
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 db tojás

Elkészítése

A tészta elkészítése:

A tojásokat, a kakaóport, a mézet, a margarint és a porcukrot egy keverőtálban gőz fölött folyamatosan kevergetve összedolgozzuk. Amikor a massza langyosra hűlt, hozzáadjuk a liszttel elkevert szódabikarbónát, és jól összegyúrjuk.

A tésztából két egyforma, 22×38 cm-es lapot nyújtunk. A lapokat előmelegített sütőben 180 °C-on egyenként megsütjük (kb. 10-12 perc). Miután elkészültek, hagyjuk őket teljesen kihűlni.

A krém elkészítése:

A margarint a porcukorral habosra keverjük. A pudingport elkeverjük a liszttel, a tejföllel és a tejjel, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A pudingot hagyjuk teljesen kihűlni, majd összekeverjük a margarinos krémmel, hogy sima, egynemű állagot kapjunk.

Összeállítás:

Az egyik tésztalapot egy tálcára helyezzük, és egyenletesen rákenjük a krémet. Ráhelyezzük a másik tésztalapot.

Tetejére:

A sütemény tetejére csokoládémázat simítunk, vagy ízlés szerint porcukorral szórjuk meg. A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt szeletekre vágjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejkremes-csokoladeszelet/