Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál méz
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 500 ml cukrászhab
  • 2 csomag habfixáló
  • porcukor és szamóca a díszítéshez

Elkészítése

A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.

Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazzuk a lisztet és a kakaóport, majd a mézet is beledolgozzuk.

A jól eldolgozott masszát 30*40 cm-es, sütőpapíros tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük, majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.

A kisült piskótát kihűtjük, majd elkészítjük a krémet. A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük.

A kihűt piskótát két azonos méretű részre vágjuk. Az egyikre ráhalmozzuk a habot és elsimítjuk, majd befedjük a másik lappal.

Porcukorral és szamócával díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejszelet-2/