Elkészítése
A tészta elkészítése
Először a tojásokat a kristálycukorral habosra verjük, amíg könnyű, levegős állagot kap. Az átszitált lisztet apránként hozzáforgatjuk a tojásos masszához, hogy a tészta könnyű és egyenletes legyen. Egy 30×40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük, amíg a tészta aranybarna nem lesz. Miután kihűlt, a tésztát lekvárral megkenjük, és a felkockázott barackkal megszórjuk.
A tejszínes krém elkészítése
A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, porcukorral és habfixálóval, amíg kemény habbá nem válik. Ezt a habot egyenletesen rásimítjuk a barackos tésztára. Az így összeállított süteményt hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
A csokoládémáz elkészítése
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a vajat, hogy sima, fényes mázat kapjunk. A csokoládémázat a sütemény tetejére csorgatjuk, és visszatesszük a hűtőbe, hogy a máz teljesen megdermedjen.
Tálalás
Amikor a csokoládémáz megdermedt, meleg vízbe mártott késsel szeleteljük fel a süteményt. A hűtött, krémes és csokoládés sütemény tökéletes desszert bármilyen alkalomra.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

