Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes-barackos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 7 db tojás
  • 23 dkg kristálycukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 25 dkg barack (lehet kompót is)
  • 10 dkg baracklekvár

Krémhez

  • 5 dl habtejszín
  • 3 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tasak habfixáló por

Mázhoz

  • 10 dkg tortabevonó
  • 3 dkg vaj
Tejszínes-barackos szelet

Elkészítése

A tészta elkészítése

Először a tojásokat a kristálycukorral habosra verjük, amíg könnyű, levegős állagot kap. Az átszitált lisztet apránként hozzáforgatjuk a tojásos masszához, hogy a tészta könnyű és egyenletes legyen. Egy 30×40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük, amíg a tészta aranybarna nem lesz. Miután kihűlt, a tésztát lekvárral megkenjük, és a felkockázott barackkal megszórjuk.

A tejszínes krém elkészítése

A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, porcukorral és habfixálóval, amíg kemény habbá nem válik. Ezt a habot egyenletesen rásimítjuk a barackos tésztára. Az így összeállított süteményt hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.

A csokoládémáz elkészítése

A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a vajat, hogy sima, fényes mázat kapjunk. A csokoládémázat a sütemény tetejére csorgatjuk, és visszatesszük a hűtőbe, hogy a máz teljesen megdermedjen.

Tálalás

Amikor a csokoládémáz megdermedt, meleg vízbe mártott késsel szeleteljük fel a süteményt. A hűtött, krémes és csokoládés sütemény tökéletes desszert bármilyen alkalomra.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejszines-barackos-szelet/