Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a krémet készítjük el. A lisztet a cukorral, tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt péphez hozzákeverjük a reszelt citrom héját és levét is és jól kihabosítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A felvert tejszínt a citromos krémhez keverjük, majd hűtőbe tesszük felhasználásig. Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2019.03.07.

Piskótához

A piskóta lekenéséhez

A krémhez

Elkészítése

Először a krémet készítjük el. A lisztet a cukorral, tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.

A kihűlt péphez hozzákeverjük a reszelt citrom héját és levét is és jól kihabosítjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük. A felvert tejszínt a citromos krémhez keverjük, majd hűtőbe tesszük felhasználásig.

Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. A sütőporral elvert lisztet egy fakanállal könnyedén hozzákeverjük.

Kibélelünk egy tepsit (37*32 cm) szilikonos sütőpapírral és beleöntjük a masszát, majd elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Porcukorral hintett konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük, majd a konyharuhában hagyjuk kihűlni.

A piskótát kivesszük a konyharuhából és lekvárral lekenjük. Ezután a citromos krém 3/4-ed részével megkenjük és feltekerjük.

A tekercs tetejét és oldalát is körbekenjük a tejszínes-citromos krémmel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is