Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes–citromos piskótatekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor

A piskóta lekenéséhez

  • 5 evőkanál  baracklekvár

A krémhez

  • 8 dkg finomliszt
  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom leve és héja
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése

Először a krémet készítjük el. A lisztet a cukorral, tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.

A kihűlt péphez hozzákeverjük a reszelt citrom héját és levét is és jól kihabosítjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük. A felvert tejszínt a citromos krémhez keverjük, majd hűtőbe tesszük felhasználásig.

Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. A sütőporral elvert lisztet egy fakanállal könnyedén hozzákeverjük.

Kibélelünk egy tepsit (37*32 cm) szilikonos sütőpapírral és beleöntjük a masszát, majd elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Porcukorral hintett konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük, majd a konyharuhában hagyjuk kihűlni.

A piskótát kivesszük a konyharuhából és lekvárral lekenjük. Ezután a citromos krém 3/4-ed részével megkenjük és feltekerjük.

A tekercs tetejét és oldalát is körbekenjük a tejszínes-citromos krémmel.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejszines-citromos-piskotatekercs/