Elkészítése
A tészta elkészítése
A tésztához először a lisztet összeforgatjuk a sütőporral és a cukorral. Ezután a szoba hőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával összeállítjuk a tésztát. Az így kapott ragacsos masszát egyenletesen belenyomkodjuk egy kivajazott és belisztezett tepsibe. A tészta tetejét baracklekvárral megkenjük.
A töltelék elkészítése
A csokoládét lereszeljük, majd összeforgatjuk a dióval, a darált keksszel, a kakaóval, a pudingporral és a sütőporral. Ehhez a keverékhez hozzáadjuk a rumot és a tejfölt, majd alaposan összekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a végén apránként hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk a habot a csokoládés-diós-kekszes masszába, majd ezt a keveréket egyenletesen rákenjük a lekvárral megkent tésztára.
Sütés
Az előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréses sütőben 165 fokon) sütjük a süteményt 30-35 percig, amíg aranybarnára nem sül.
A tejszínes krém elkészítése
A tejszínes krémhez a tejszínízű pudingport két deciliter tejjel simára keverjük, majd a cukorral és a maradék tejjel felfőzzük. A vajat kihabosítjuk, és a kihűlt tejszínes masszához keverjük. Ezt a krémet a kihűlt tésztára kenjük.
A sütemény díszítése
Díszítéshez két darab 10 dkg-os joghurtos epres csokoládét két evőkanál olajjal gőz felett felolvasztunk, majd a sütemény tetejére simítjuk. Így elkészítve egy nagyon finom süteményt kapunk.
Megjegyzés
Az eredeti recept szerint 30 dkg darált diót használunk, azonban én a diót darált keksszel kevertem, mert csak 20 dkg tört dióm volt otthon.
Tepsi méret: 25×39 cm

