Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csokis sütik

Krémes sütik

Tejszínes-csokis diós kocka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta elkészítése A tésztához először a lisztet összeforgatjuk a sütőporral és a cukorral. Ezután a szoba hőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával összeállítjuk a tésztát. Az így kapott ragacsos masszát egyenletesen belenyomkodjuk egy kivajazott és belisztezett tepsibe. A tészta tetejét baracklekvárral megkenjük. A töltelék elkészítése A csokoládét lereszeljük, majd összeforgatjuk a dióval, a darált […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.20.

Tésztához

A töltelékhez

A tejszínes krémhez

A csokoládé mázhoz

Elkészítése

A tészta elkészítése

A tésztához először a lisztet összeforgatjuk a sütőporral és a cukorral. Ezután a szoba hőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával összeállítjuk a tésztát. Az így kapott ragacsos masszát egyenletesen belenyomkodjuk egy kivajazott és belisztezett tepsibe. A tészta tetejét baracklekvárral megkenjük.

A töltelék elkészítése

A csokoládét lereszeljük, majd összeforgatjuk a dióval, a darált keksszel, a kakaóval, a pudingporral és a sütőporral. Ehhez a keverékhez hozzáadjuk a rumot és a tejfölt, majd alaposan összekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a végén apránként hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk a habot a csokoládés-diós-kekszes masszába, majd ezt a keveréket egyenletesen rákenjük a lekvárral megkent tésztára.

Sütés

Az előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréses sütőben 165 fokon) sütjük a süteményt 30-35 percig, amíg aranybarnára nem sül.

A tejszínes krém elkészítése

A tejszínes krémhez a tejszínízű pudingport két deciliter tejjel simára keverjük, majd a cukorral és a maradék tejjel felfőzzük. A vajat kihabosítjuk, és a kihűlt tejszínes masszához keverjük. Ezt a krémet a kihűlt tésztára kenjük.

A sütemény díszítése

Díszítéshez két darab 10 dkg-os joghurtos epres csokoládét két evőkanál olajjal gőz felett felolvasztunk, majd a sütemény tetejére simítjuk. Így elkészítve egy nagyon finom süteményt kapunk.

Megjegyzés

Az eredeti recept szerint 30 dkg darált diót használunk, azonban én a diót darált keksszel kevertem, mert csak 20 dkg tört dióm volt otthon.

Tepsi méret: 25×39 cm

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is