Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes-csokis diós kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 18 dkg kristálycukor
  • 22,5 dkg vaj
  • 6 db tojássárgája

A töltelékhez

  • 8-10 evőkanál baracklekvár
  • 25 dkg csokoládé (rumos-kakaós szeletet használtam)
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 2 evőkanál cukrozott kakaópor
  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 0,5 dl rum
  • 3 dl tejföl
  • 6 db tojásfehérje
  • 15 dkg kristálycukor

A tejszínes krémhez

  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 12 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj

A csokoládé mázhoz

  • 20 dkg tortabevonó (én 20 dkg joghurtos epres Milka csokival vontam be)
Tejszínes-csokis diós kocka

Elkészítése

A tészta elkészítése

A tésztához először a lisztet összeforgatjuk a sütőporral és a cukorral. Ezután a szoba hőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával összeállítjuk a tésztát. Az így kapott ragacsos masszát egyenletesen belenyomkodjuk egy kivajazott és belisztezett tepsibe. A tészta tetejét baracklekvárral megkenjük.

A töltelék elkészítése

A csokoládét lereszeljük, majd összeforgatjuk a dióval, a darált keksszel, a kakaóval, a pudingporral és a sütőporral. Ehhez a keverékhez hozzáadjuk a rumot és a tejfölt, majd alaposan összekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a végén apránként hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk a habot a csokoládés-diós-kekszes masszába, majd ezt a keveréket egyenletesen rákenjük a lekvárral megkent tésztára.

Sütés

Az előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréses sütőben 165 fokon) sütjük a süteményt 30-35 percig, amíg aranybarnára nem sül.

A tejszínes krém elkészítése

A tejszínes krémhez a tejszínízű pudingport két deciliter tejjel simára keverjük, majd a cukorral és a maradék tejjel felfőzzük. A vajat kihabosítjuk, és a kihűlt tejszínes masszához keverjük. Ezt a krémet a kihűlt tésztára kenjük.

A sütemény díszítése

Díszítéshez két darab 10 dkg-os joghurtos epres csokoládét két evőkanál olajjal gőz felett felolvasztunk, majd a sütemény tetejére simítjuk. Így elkészítve egy nagyon finom süteményt kapunk.

Megjegyzés

Az eredeti recept szerint 30 dkg darált diót használunk, azonban én a diót darált keksszel kevertem, mert csak 20 dkg tört dióm volt otthon.

Tepsi méret: 25×39 cm

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejszines-csokis-dios-kocka/