Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes-diós álom recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 6 dkg finomliszt
  • 14 dkg darált dió
  • 4 evőkanál meggydzsem

A krémhez

  • 500 ml habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor

A díszítéshez

  • 1 marék kandírozott vegyesgyümölcs
  • 1 marék nyuszi tojás

Elkészítése

A tésztához a fehérjéket a cukor felével és egy csipet sóval kemény habbá verjük.

A maradék cukrot a sárgákkal habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a lisztet, egy csipet sót, a darált diót, ezt követően lazán belekeverjük a tojásfehabot.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (30*35 cm) öntjük és 180 fokon 20-25 percig sütjük.

Amikor kihűlt a diós piskóta, akkor a tetejét megkenjük meggydzsemmel.

A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, majd a piskóta tetejére simítjuk. Habrózsákkal, kandírozott gyümölccsel és nyuszi tojással díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejszines-dios-alom/