Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gesztenyés sütik

Sütemény receptek

Tejszínes gesztenyés kocka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejszínes gesztenyés kocka egy mutatós és igazán krémes sütemény, amelyben a piskóta, a vaníliás krém és a gesztenye tökéletesen kiegészítik egymást. Ünnepi alkalmakra és vendégváró desszertnek is kiváló választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.08.21.

Piskóta

Krém

Tetejére

Elkészítése

Piskóta

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 30×35 cm-es, kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük, és megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém

A pudingport a tejjel felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután hozzákeverjük a margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot, és jó habosra keverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, a gesztenyemasszát áttörjük, majd mindkettőt a pudingos alaphoz forgatjuk. A kész krémet a piskótalapra simítjuk.

Teteje

A habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, a krém tetejére kenjük, majd ráreszeljük a maradék gesztenyemasszát. Kevés tortadarával meghintjük, és hűtőszekrénybe tesszük. Pár óra pihentetés után szépen szeletelhető.

Tipp

A gesztenyemassza reszelését célszerű a tálalás előtt elvégezni, így frissebb és mutatósabb lesz a teteje.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is