Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes gesztenyés kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 0,5 liter tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12,5 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 0,5 csomag gesztenyemassza (12,5 dkg)
  • 1 dl habtejszín

Tetejére

  • 1 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 csomag gesztenyemassza (12,5 dkg)
  • kevés tortadara

Elkészítése

Piskóta

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 30×35 cm-es, kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük, és megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém

A pudingport a tejjel felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután hozzákeverjük a margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot, és jó habosra keverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, a gesztenyemasszát áttörjük, majd mindkettőt a pudingos alaphoz forgatjuk. A kész krémet a piskótalapra simítjuk.

Teteje

A habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, a krém tetejére kenjük, majd ráreszeljük a maradék gesztenyemasszát. Kevés tortadarával meghintjük, és hűtőszekrénybe tesszük. Pár óra pihentetés után szépen szeletelhető.

Tipp

A gesztenyemassza reszelését célszerű a tálalás előtt elvégezni, így frissebb és mutatósabb lesz a teteje.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejszines-gesztenyes-kocka/