Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes kávékrémes süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 12 db tojás
  • 12 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 csapott evőkanál kakaópor

A krémhez

  • 4 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 evőkanál instant kávé

A tetejére

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál tej
  • kókuszreszelék

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és alaposan elkeverjük. A masszát két részre osztjuk: az egyik felét simán a sütőpapírral bélelt 24×30 cm-es tepsibe simítjuk, a másik felébe pedig belekeverjük a kakaóport, majd a világos tészta tetejére öntjük.

Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és három lapra vágjuk.

Krém elkészítése

A vaníliás pudingot a tejjel, a főzőtejszínnel és az instant kávéval simára főzzük. A margarint felolvasztjuk, majd kanalanként a kihűlt pudinghoz keverjük, hogy selymes krémet kapjunk.

Két tésztalapot megkenünk a krémmel, majd ráhelyezzük a harmadikat, és enyhén lenyomkodjuk.

Csokoládémáz és díszítés

Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük a tejet és az olajat, majd a sütemény tetejére simítjuk. Megszórjuk kókuszreszelékkel, és hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy a krém és a máz szépen megdermedjen.

Tipp

A krémet még gazdagabbá tehetjük, ha egy kevés rumaromát adunk hozzá. A tetejére kókusz helyett reszelt csokoládét vagy durvára vágott diót is szórhatunk, így változatosabb lesz az ízvilág.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejszines-kavekremes-suti/