Piskóta elkészítése
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és alaposan elkeverjük. A masszát két részre osztjuk: az egyik felét simán a sütőpapírral bélelt 24×30 cm-es tepsibe simítjuk, a másik felébe pedig belekeverjük a kakaóport, majd a világos tészta tetejére öntjük.
Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és három lapra vágjuk.
Krém elkészítése
A vaníliás pudingot a tejjel, a főzőtejszínnel és az instant kávéval simára főzzük. A margarint felolvasztjuk, majd kanalanként a kihűlt pudinghoz keverjük, hogy selymes krémet kapjunk.
Két tésztalapot megkenünk a krémmel, majd ráhelyezzük a harmadikat, és enyhén lenyomkodjuk.
Csokoládémáz és díszítés
Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük a tejet és az olajat, majd a sütemény tetejére simítjuk. Megszórjuk kókuszreszelékkel, és hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy a krém és a máz szépen megdermedjen.
Tipp
A krémet még gazdagabbá tehetjük, ha egy kevés rumaromát adunk hozzá. A tetejére kókusz helyett reszelt csokoládét vagy durvára vágott diót is szórhatunk, így változatosabb lesz az ízvilág.