Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes kókuszkocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 8 db tojás
  • 7 evőkanál finomliszt
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 0,5 tábla tortabevonó olvasztva

Krémhez

  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 kis csomag kókuszreszelék (100 g)
  • 3 dl tej
  • 4 evőkanál porcukor

Tetejére

  • kókuszreszelék
  • 0,5 tábla tortabevonó

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tojássárgás masszához adjuk. Alaposan elkeverjük, ezután kanalanként hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét is, óvatos mozdulatokkal, hogy a hab ne törjön össze.

A massza körülbelül negyed részét különválasztjuk, és elkeverjük a kakaóporral, valamint az olvasztott csokoládébevonóval. Mindkét tésztát külön-külön, sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük.

Miután a lapok kihűltek, a sárga piskótát hosszában félbevágjuk, így három rétegünk lesz: egy világos, egy sötét, majd ismét egy világos lap.

A krémhez a cukorból, tejből és tejszín ízű pudingporból a szokásos módon sűrű pudingot főzünk. Teljesen kihűtjük. A habtejszínt keményre verjük, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. Ezután beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.

A süteményt a következőképp állítjuk össze: az alsó sárga lapot megkenjük a krém felével, ráfektetjük a barna piskótát, újra krém következik, majd a tetejére kerül a másik sárga lap. A sütemény tetejét vékonyan megkenjük a maradék krémmel, rácsurgatjuk az olvasztott csokoládébevonót, végül megszórjuk kókuszreszelékkel.

Legalább 2 órát hűtőben pihentetjük, ezután szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejszines-kokusz-kocka/