Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Málnás sütik

Sütemény receptek

Tejszínes málnarolád

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejszínes málnarolád egy könnyed, nyári sütemény, amely a puha piskóta, a gyümölcsös málnaíz és a lágy tejszínhab tökéletes harmóniáját hozza. Egyszerűen elkészíthető, mégis elegáns desszert, amely bármilyen családi alkalmat különlegessé tesz.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.08.25.

Piskótához

Krém

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásokat, a cukrot és a lisztet a szokásos módon piskótává dolgozzuk. A masszát egy kivajazott, lisztezett, 20×35 cm-es tepsibe simítjuk, majd 170 °C-on tűpróbáig sütjük.

Tészta formázása

A megsült piskótát még melegen egy enyhén benedvesített konyharuhára borítjuk, és a ruha segítségével feltekerjük. Így hagyjuk teljesen kihűlni.

Töltés és díszítés

A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük málnalekvárral, majd ismét feltekerjük és ujjnyi szeletekre vágjuk. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, mindegyik szelet tetejére habrózsát nyomunk, és friss málnaszemekkel díszítjük.

Tipp

A málnalekvár helyett eper- vagy ribizlizsemmel is elkészíthető, így mindig szezonális gyümölccsel variálhatjuk. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a tejszínhabba keverhetünk kevés reszelt citromhéjat vagy vaníliát.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is