Piskóta elkészítése
A tojásokat, a cukrot és a lisztet a szokásos módon piskótává dolgozzuk. A masszát egy kivajazott, lisztezett, 20×35 cm-es tepsibe simítjuk, majd 170 °C-on tűpróbáig sütjük.
Tészta formázása
A megsült piskótát még melegen egy enyhén benedvesített konyharuhára borítjuk, és a ruha segítségével feltekerjük. Így hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltés és díszítés
A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük málnalekvárral, majd ismét feltekerjük és ujjnyi szeletekre vágjuk. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, mindegyik szelet tetejére habrózsát nyomunk, és friss málnaszemekkel díszítjük.
Tipp
A málnalekvár helyett eper- vagy ribizlizsemmel is elkészíthető, így mindig szezonális gyümölccsel variálhatjuk. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a tejszínhabba keverhetünk kevés reszelt citromhéjat vagy vaníliát.