Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes málnarolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál finomliszt

Krém

  • 20 dkg málnalekvár
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg porcukor
  • málna

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásokat, a cukrot és a lisztet a szokásos módon piskótává dolgozzuk. A masszát egy kivajazott, lisztezett, 20×35 cm-es tepsibe simítjuk, majd 170 °C-on tűpróbáig sütjük.

Tészta formázása

A megsült piskótát még melegen egy enyhén benedvesített konyharuhára borítjuk, és a ruha segítségével feltekerjük. Így hagyjuk teljesen kihűlni.

Töltés és díszítés

A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük málnalekvárral, majd ismét feltekerjük és ujjnyi szeletekre vágjuk. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, mindegyik szelet tetejére habrózsát nyomunk, és friss málnaszemekkel díszítjük.

Tipp

A málnalekvár helyett eper- vagy ribizlizsemmel is elkészíthető, így mindig szezonális gyümölccsel variálhatjuk. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a tejszínhabba keverhetünk kevés reszelt citromhéjat vagy vaníliát.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejszines-malnarolad/