Elkészítése
A tészta elkészítése
A tészta hozzávalóit gőz felett felmelegítjük, majd 30 dkg liszttel összegyúrjuk, amíg egyenletes állagot nem kapunk. Ezt követően a tésztát két részre osztjuk, és mindkét részből egy-egy lapot sütünk. A lapokat hagyjuk kihűlni, amíg elkészítjük a krémet.
A krém elkészítése
A krémhez egy liter tejet felforralunk, majd hozzáadunk két csomag tejszínízű pudingport, egy csomag vaníliás cukrot, két evőkanál lisztet és három tojássárgáját. Ezt a keveréket folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Amikor a krém teljesen kihűlt, hozzáadunk 25 dkg porcukrot és a maradék margarint, majd habosra keverjük. A habosított keveréket összedolgozzuk a főzött krémmel, és egyenletesen eloszlatjuk az egyik tésztalapon.
A hab és a díszítés
Fél liter tejszínt kemény habbá verünk egy csomag vaníliás cukorral és egy kávéskanál kristálycukorral. A habot a krém tetejére simítjuk, majd a második tésztalapot ráhelyezzük. Végül olvasztott csokoládéval megcsurgatjuk a tetejét, így adva meg a sütemény végső díszítését.
Ez a recept nagymamám különlegessége, és véleményem szerint a világon a legfinomabb sütemény. Bár ő nem tudja elküldeni nektek, érdemes kipróbálni, mert biztosan nem fogtok benne csalódni.

