Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes mézes francia krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Krém

  • 1 liter tej
  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin

Hab

  • 0,5 liter tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál cukor

A tetejére

  • olvasztott csokoládé
Tejszínes mézes francia krémes

Elkészítése

A tészta elkészítése

A tészta hozzávalóit gőz felett felmelegítjük, majd 30 dkg liszttel összegyúrjuk, amíg egyenletes állagot nem kapunk. Ezt követően a tésztát két részre osztjuk, és mindkét részből egy-egy lapot sütünk. A lapokat hagyjuk kihűlni, amíg elkészítjük a krémet.

A krém elkészítése

A krémhez egy liter tejet felforralunk, majd hozzáadunk két csomag tejszínízű pudingport, egy csomag vaníliás cukrot, két evőkanál lisztet és három tojássárgáját. Ezt a keveréket folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Amikor a krém teljesen kihűlt, hozzáadunk 25 dkg porcukrot és a maradék margarint, majd habosra keverjük. A habosított keveréket összedolgozzuk a főzött krémmel, és egyenletesen eloszlatjuk az egyik tésztalapon.

A hab és a díszítés

Fél liter tejszínt kemény habbá verünk egy csomag vaníliás cukorral és egy kávéskanál kristálycukorral. A habot a krém tetejére simítjuk, majd a második tésztalapot ráhelyezzük. Végül olvasztott csokoládéval megcsurgatjuk a tetejét, így adva meg a sütemény végső díszítését.

Ez a recept nagymamám különlegessége, és véleményem szerint a világon a legfinomabb sütemény. Bár ő nem tudja elküldeni nektek, érdemes kipróbálni, mert biztosan nem fogtok benne csalódni.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejszines-mezes-francia-kremes/