Elkészítése
Piskóta:
A tojásokat a keverőtálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, a vizet és a vaníliás cukrot. Az egészet magas fokozaton 10 perc alatt habosra, keményre verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojásos masszába.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a piskótamasszát. 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amint megsült, még melegen feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük a lekvár felével, újra feltekerjük, majd elfelezzük.
A maradék hozzávalókból újabb tekercset sütünk ugyanígy, azt is elfelezzük – így négy féltekercsünk lesz.
Barna tészta:
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a sütőporral, a vízzel, a kakaóporral, a liszttel és a darált dióval. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a sárgás masszához forgatjuk.
A négy piskótatekercset visszatesszük a tepsibe, egymás mellé illesztjük, és egyenletesen ráöntjük a barna tésztát. 170 fokon, tűpróbáig sütjük. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém:
A pudingport és a lisztet csomómentesen elkeverjük a tejben, majd sűrűre főzzük és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, egy kevés citromlével és a vaníliás cukorral, majd a kihűlt pudinghoz adjuk, és alaposan összedolgozzuk.
A krémet egyenletesen rákenjük a sütemény tetejére.
Bevonat:
A tortabevonót kevés olajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét.
Másnap, pihentetés után szeletelve tálaljuk.
