Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Piskóta: A tojásokat a keverőtálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, a vizet és a vaníliás cukrot. Az egészet magas fokozaton 10 perc alatt habosra, keményre verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojásos masszába. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a piskótamasszát. 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amint megsült, még […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.08.09.

Piskóta

Barna tészta

Tetejére

Elkészítése

Piskóta:

A tojásokat a keverőtálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, a vizet és a vaníliás cukrot. Az egészet magas fokozaton 10 perc alatt habosra, keményre verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojásos masszába.

Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a piskótamasszát. 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amint megsült, még melegen feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük a lekvár felével, újra feltekerjük, majd elfelezzük.

A maradék hozzávalókból újabb tekercset sütünk ugyanígy, azt is elfelezzük – így négy féltekercsünk lesz.

Barna tészta:

A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a sütőporral, a vízzel, a kakaóporral, a liszttel és a darált dióval. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a sárgás masszához forgatjuk.

A négy piskótatekercset visszatesszük a tepsibe, egymás mellé illesztjük, és egyenletesen ráöntjük a barna tésztát. 170 fokon, tűpróbáig sütjük. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém:

A pudingport és a lisztet csomómentesen elkeverjük a tejben, majd sűrűre főzzük és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, egy kevés citromlével és a vaníliás cukorral, majd a kihűlt pudinghoz adjuk, és alaposan összedolgozzuk.

A krémet egyenletesen rákenjük a sütemény tetejére.

Bevonat:

A tortabevonót kevés olajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét.

Másnap, pihentetés után szeletelve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is