Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes rózsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 8 db tojás
  • 40 dkg cukor
  • 40 dkg liszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 8 evőkanál víz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 üveg baracklekvár

Barna tészta

  • 9 db tojás
  • 3 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 23 dkg darált dió
  • 23 dkg cukor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 6 evőkanál rétesliszt

Tetejére

  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • kevés citromlé
  • 4 evőkanál liszt
  • 15 dkg ét tortabevonó
  • kevés olaj

Elkészítése

Piskóta:

A tojásokat a keverőtálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, a vizet és a vaníliás cukrot. Az egészet magas fokozaton 10 perc alatt habosra, keményre verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojásos masszába.

Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a piskótamasszát. 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amint megsült, még melegen feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük a lekvár felével, újra feltekerjük, majd elfelezzük.

A maradék hozzávalókból újabb tekercset sütünk ugyanígy, azt is elfelezzük – így négy féltekercsünk lesz.

Barna tészta:

A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a sütőporral, a vízzel, a kakaóporral, a liszttel és a darált dióval. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a sárgás masszához forgatjuk.

A négy piskótatekercset visszatesszük a tepsibe, egymás mellé illesztjük, és egyenletesen ráöntjük a barna tésztát. 170 fokon, tűpróbáig sütjük. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém:

A pudingport és a lisztet csomómentesen elkeverjük a tejben, majd sűrűre főzzük és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, egy kevés citromlével és a vaníliás cukorral, majd a kihűlt pudinghoz adjuk, és alaposan összedolgozzuk.

A krémet egyenletesen rákenjük a sütemény tetejére.

Bevonat:

A tortabevonót kevés olajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét.

Másnap, pihentetés után szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejszines-rozsa/