Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes sárgabarackos pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 25 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 12 dkg vah
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl

Tejszínes öntet

  • 2 dl habtejszín
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál liszt

Továbbá

  • sárgabarack (lehet konzerv is)
  • baracklekvár
  • kb 3 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése

Tészta

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a cukorral, majd a hideg vajdarabkákkal elmorzsoljuk. Gyors mozdulatokkal hozzágyúrjuk a tojást és a tejfölt, amíg összeáll a tészta. Folpackba csomagolva 1 órán át a hűtőben pihentetjük.

A tésztát enyhén kivajazott pite- vagy tortaformába nyomkodjuk (vagy kinyújtva belehelyezzük), úgy, hogy a forma oldalát is befedje. Vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd megszórjuk zsemlemorzsával.

Töltelék

A barackokat félbevágjuk, majd vékony, kb. fél centiméteres szeletekre vágjuk. A tésztán cserépszerűen, kicsit fedve egymás mellé sorakoztatjuk.

A habtejszínt, a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet simára keverjük, majd a gyümölcsre öntjük.

Sütés

Előmelegített sütőben 30–40 percig sütjük, amíg a pite szépen megpirul és aranybarna színt kap.

Tipp

A pite langyosan és hidegen is finom. Tálalhatjuk porcukorral meghintve, vagy egy gombóc vaníliafagyival is, így még különlegesebb desszert lesz belőle.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejszines-sargabarackos-pite/