Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta elkészítése: A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan hozzáadjuk a puha margarint, és alaposan kihabosítjuk. Ezután a sütőporral elkevert lisztet és a vaníliás cukrot fokozatosan, lazán beleforgatjuk a habba, ügyelve arra, hogy ne törjön össze. A masszát egy 25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.04.02.

Tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítése

A tészta elkészítése:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan hozzáadjuk a puha margarint, és alaposan kihabosítjuk. Ezután a sütőporral elkevert lisztet és a vaníliás cukrot fokozatosan, lazán beleforgatjuk a habba, ügyelve arra, hogy ne törjön össze. A masszát egy 25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. A sütést követően hagyjuk kihűlni.

A krém elkészítése:

A pudingporokat a vízzel és ízlés szerinti mennyiségű cukorral csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett felfőzzük, amíg besűrűsödik. A pudingot szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. A habtejszínt kemény habbá verjük, és fokozatosan, több adagban hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz, amíg sima és habos állagot nem kapunk.

Összeállítás:

A kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük a vaníliás krémet. Az étcsokoládét és a fehér csokoládét zöldséghámozóval forgácsokra vágjuk, majd bőségesen megszórjuk vele a sütemény tetejét.

Tálalás:

A süteményt hűtőben pihentetjük legalább egy órán át, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is