Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 6 db tojásfehérje
  • 12 dkg cukor
  • 18 dkg finomliszt
  • 12 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 csomag sütőpor

A krémhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 5 dl víz
  • cukor
  • 3 dl habtejszín

A tetejére

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg fehércsokoládé

Elkészítése

A tészta elkészítése:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan hozzáadjuk a puha margarint, és alaposan kihabosítjuk. Ezután a sütőporral elkevert lisztet és a vaníliás cukrot fokozatosan, lazán beleforgatjuk a habba, ügyelve arra, hogy ne törjön össze. A masszát egy 25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. A sütést követően hagyjuk kihűlni.

A krém elkészítése:

A pudingporokat a vízzel és ízlés szerinti mennyiségű cukorral csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett felfőzzük, amíg besűrűsödik. A pudingot szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. A habtejszínt kemény habbá verjük, és fokozatosan, több adagban hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz, amíg sima és habos állagot nem kapunk.

Összeállítás:

A kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük a vaníliás krémet. Az étcsokoládét és a fehér csokoládét zöldséghámozóval forgácsokra vágjuk, majd bőségesen megszórjuk vele a sütemény tetejét.

Tálalás:

A süteményt hűtőben pihentetjük legalább egy órán át, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejszines-szelet/