Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes túrórolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál víz
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 10 dkg cukor

Krém

  • 1 citrom
  • 25 dkg zsíros túró
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 0,5 csomag zselatin (10 gramm)
  • 0,5 üveg őszibarack konzerv

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból a szoksás módon piskótamasszát készítünk, majd sütőpapíros gáztepsire (44*38 cm) egyengetjük és 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.

Mossuk meg a citromot, töröljük szárazra, reszeljük le a héját és facsarjuk ki a levét. A zselatint 1 dl vízben melegítsük fel.

Keverjük össze a túrót, a cukrot, a citrom héját és levét. Öntsük hozzá a zselatint és azzal is keverjük jól el, majd kockázzuk bele az őszibarackot.

Verjünk a tejszínből kemény habot. Amikor a túró szilárdulni kezd, óvatosan forgassuk bele a tejszínhabot.

Kenjük a piskótalapra a kész krémet, majd tekerjük fel és tegyük hűtőbe dermedésig.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejszines-turorolad/