Elkészítése
Piskóta
A tojásokat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészet simára dolgozzuk. A masszát tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Kihűlés után a piskótát három egyforma lapra vágjuk.
Krém
A túrót áttörjük, hozzákeverjük a porcukrot, majd óvatosan beleforgatjuk a habtejszín felét, amelyet kemény habbá vertünk. A szilvát kimagozzuk és feldaraboljuk.
Összeállítás
Az alsó piskótalapot megkenjük a krém felével, majd megszórjuk a darabolt szilvával. Ráhelyezzük a második lapot, erre kerül a krém másik fele. Befedjük a harmadik piskótalappal, majd a maradék felvert tejszínnel bevonjuk a tortát.
A tetejére habrózsákat nyomunk, és mindegyikre egy-egy negyed szilvát helyezünk díszítésként.
Tipp
A szilva helyett más gyümölccsel, például barackkal vagy meggyel is elkészíthető. Ha szeretnénk, a krémbe kevés reszelt citromhéjat vagy vaníliát is tehetünk.
