Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes túrós szelet szilvával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 7 db  tojás
  • 35 dkg porcukor
  • 35 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 db citrom reszelt héja

A krémhez

  • 50 dkg túró
  • 5 dl habtejszín
  • 30 dkg szilva
  • 15 dkg porcukor

Elkészítése

Piskóta

A tojásokat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészet simára dolgozzuk. A masszát tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Kihűlés után a piskótát három egyforma lapra vágjuk.

Krém

A túrót áttörjük, hozzákeverjük a porcukrot, majd óvatosan beleforgatjuk a habtejszín felét, amelyet kemény habbá vertünk. A szilvát kimagozzuk és feldaraboljuk.

Összeállítás

Az alsó piskótalapot megkenjük a krém felével, majd megszórjuk a darabolt szilvával. Ráhelyezzük a második lapot, erre kerül a krém másik fele. Befedjük a harmadik piskótalappal, majd a maradék felvert tejszínnel bevonjuk a tortát.

A tetejére habrózsákat nyomunk, és mindegyikre egy-egy negyed szilvát helyezünk díszítésként.

Tipp

A szilva helyett más gyümölccsel, például barackkal vagy meggyel is elkészíthető. Ha szeretnénk, a krémbe kevés reszelt citromhéjat vagy vaníliát is tehetünk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejszines-turos-szelet-szilvaval/