Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes túrós szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 2x6 db tojás
  • 2x12 dkg cukor
  • 2x15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék

  • 0,5 kg túró
  • 2,5 dl cukrászhab
  • 1 csomag habfixáló

Tetejére

  • gyümölcs
  • zselé

Elkészítése

A piskótához a tojássárgákat a cukor felével habosra keverjük. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sárgájába. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk. 190 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A második lapot ugyanígy készítjük el.

A töltelékhez a túrót áttörjük, a cukrozott tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd összekeverjük a túróval. Ízlés szerint édesíthetjük még cukorral. A krémet a két piskótalap közé kenjük, a felső lapot vékonyan bekenjük tejszínhabbal.

A süteményt hűtőben dermesztjük, majd a tetejét gyümölccsel kirakjuk. A zselét a csomagolás utasítása szerint elkészítjük, kicsit visszahűtjük, és a gyümölcsös rétegre öntjük. Dermedés után szeletelve tálaljuk.

Tipp

A gyümölcs variálható: eperrel, málnával, barackkal vagy szőlővel is készíthető. Ha még frissebb ízt szeretnénk, a túrókrémbe reszelt citromhéjat is keverhetünk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejszines-turos-szelet/