Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes túrós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg margarin
  • 10+20 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 2 kávéskanál szalakáli
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 330 g tejföl
  • 50 dkg túró
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag zselatin
  • 5 dl  tejszín

Elkészítése

A lisztet, a margarint, a porcukrot (10 dkg), a szalakálit és a sütőport összegyúrjuk egy evőkanál tejföllel. A tésztát kettéosztjuk, és egy 22×38 cm-es tepsi hátán világosra sütjük a lapokat.

A töltelékhez a túrót, a porcukrot, a citrom héját és levét, valamint a tejfölt összekeverjük. A zselatint fél deciliter vízben feloldjuk, majd hozzákeverjük a felvert tejszínt, végül az egészet a túrókrémhez adjuk. A krémet két lap közé simítjuk, és megvárjuk, hogy a lapok megpuhuljanak.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejszines-turos/