Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínhabos grillázs szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 ek liszt
  • 4 ek cukor

Krémhez:

  • 10 dkg porcukor
  • 6-7 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg málna
  • 4 dl habtejszín


Elkészítése:

A piskótához a tojásokat egészben a keverőtál üstjébe ütjük és a cukorral kb 10 perc alatt keményre felverjük, majd a lisztet óvatosan hozzáforgatjuk. Egy 34*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk és a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd függőlegesen 3 egyenlő lapra vágjuk.

10 dkg porcukrot kis lángon szép barnára karamellizálunk. A forró cukrot két lapon elsimítjuk kanállal, a harmadikra azért nem került, mert az lett a felső lap.

A másik 10 dkg porcukrot is karamellizáljuk, majd összeforgatjuk a dióval. Margarinnal vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és kihűtjük, majd összetörjük apróra. A habtejszínt 2 ek porcukorral felverjük és a 2/3 részébe beleforgatjuk az összetört grillázst.

A cukros lapokat megtöltjük a krémmel, egymásra tesszük, majd a tetejére kerül az utolsó lap. Tejszínnel bevontam a süteményt, majd díszítés gyanánt a maradék habtejszínbe málnaszörpöt kevertem és ezzel díszítettem a sütemény tetejét.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejszinhabos-grillazs-szelet/