Elkészítése
A piskótához szalakálit használunk, mert így könnyebb hajtani. A piskótát megsütjük, majd deszkára borítjuk, és teljesen kihűtjük. Amikor kihűlt, egy éles késsel kettévágjuk, és szétnyitjuk. Az alsó részt kenjük meg először a krémmel, majd feltekerjük. Ezután a felső részt belül megkenjük, és hozzáillesztjük az előzőleg feltekert tekercshez, majd rátekerjük. Ezt a technikát egy szomszéd nénitől tanultam, aki gyakran sütött lakodalmakba.
A pudingot 3 dl tejben megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, a tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot a habbal óvatosan összekeverjük. Beleforgatjuk a málna szemeket – ha a málna kicsit megtörik, nem gond, így könnyebben kenhető lesz a krém a piskótára.
A piskótát megkenjük a málnás krémmel, majd szorosan feltekerjük. A kész tekercset 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Ezután szeletelve tálaljuk.
