Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Teljes kiőrlésű házi kenyér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4,2 dl víz
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 5 g instant élesztő
  • 300 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 200 g finomliszt
  • 200 g graham-liszt

Elkészítése

Az összes hozzávalót a kenyérsütő gépbe öntjük, majd a teljes kiőrlésű kenyérsütésre való programot választjuk ki rajta.

A dagasztás és kelesztés időtartama kb 2,5 óra, míg a sütés 1 óráig tart.

Gép nélkül is elkészíthető, a fenti forrendben egy tálba tesszük a hozzávalókat és összegyúrjuk, majd lefedve keleszjük. Kelesztés után kissé átgyúrjuk, formázzuk, majd egy sütőpapírral bélelt jénaiba tesszük és ismét kelesztjük.

A sütőt 230 fokra előmelegítjük, majd betoljuk a tetejével lefedett jénait és 30 percig sütjük a kenyeret. Levesszük 30 perc után a tetejét, mérsékeljük a hőfokot 200-ra és még 15 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/teljes-kiorlesu-hazi-kenyer/