Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tenger hullámai szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg vaj
  • 25 dkg kristálycukor
  • 3 evőkanál kristálycukor (a pudinghoz )
  • 1 csomag vaníliás porcukor
  • csipetnyi só
  • 6 db tojás
  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 45 dkg meggy
  • 5 dkg kakaópor
  • 3 dl habtejszín
  • 1 zacskó vaníliaízű pudingpor (főzős)
  • 5 dl tej
  • 30 dkg csokoládé
  • 7 dkg kókuszzsír

Díszítéshez

  • gumicukor

A tepsi kikenéséhez

  • liszt
  • margarin

Elkészítése

Robotgép segítségével a vaj felét 25 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval krémesre keverjük. Beledolgozzuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet. A tészta felét margarinnal kikent, liszttel meghintett 32×39 cm-es tepsibe simítjuk. Rákenjük a kakaóporral ízesített maradék tésztát, és elosztjuk rajta a kimagozott meggyet. 175 fokon 30-35 percig sütjük.

Közben a pudingport 3 evőkanál cukorral és kb. 8 evőkanál tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk a feloldott pudingport és felfőzzük, majd kihűtjük. A szobahőmérsékletű maradék vajat kikeverjük, majd kanalanként beledolgozzuk a kihűlt pudingot, végül a keményre vert habtejszínt is hozzáadjuk, és a süteményre kenjük. Hűvös helyen 3-4 órát pihentetjük.

Forró vízfürdőben a durvára vágott csokoládét a kókuszzsírral (olajjal is jó) együtt megolvasztjuk, és 30 percnyi hűtés után a süteményre simítjuk. Tortavillával hullámos csíkokat húzunk bele, majd szilárdulásig hűtőbe állítjuk. Végül tetszés szerint díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tenger-hullamai-szelet/