Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta Az 1 dl langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzákeverjük a porcukrot, majd letakarva meleg helyen felfuttatjuk. Közben egy mély tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a sót és a margarint. Annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, majd alaposan kidagasztjuk. A tésztát langyos helyen, tiszta ruhával letakarva […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.02.08.

A tésztához

Töltelékhez

Elkészítése

Tészta

Az 1 dl langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzákeverjük a porcukrot, majd letakarva meleg helyen felfuttatjuk. Közben egy mély tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a sót és a margarint. Annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, majd alaposan kidagasztjuk.

A tésztát langyos helyen, tiszta ruhával letakarva a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és nagyobb pogácsaszaggatóval vagy vizespohárral kiszaggatjuk. A tésztakorongokat további 10 percig kelesztjük.

Krém

Az áttört túrót összekeverjük a tojássárgájákkal, a mazsolával, a porcukorral és a vaníliás cukorral.

Összeállítás

Minden második tésztakorong közepére teszünk egy adag tölteléket, majd a tetejükre illesztünk egy másik tésztakorongot. A széleket villával lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.

A megtöltött fánkokat kivajazott tepsibe helyezzük, egymástól 2 centiméter távolságra. Az előmelegített sütőben erős lángon (200°C) 10 percig sütjük, majd a hőfokot mérsékeljük (180°C), és addig sütjük, amíg a fánkok szép aranybarnára sülnek.

Hagyjuk kissé kihűlni, majd ízlés szerint porcukorral megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is