Tészta
Az 1 dl langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzákeverjük a porcukrot, majd letakarva meleg helyen felfuttatjuk. Közben egy mély tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a sót és a margarint. Annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, majd alaposan kidagasztjuk.
A tésztát langyos helyen, tiszta ruhával letakarva a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és nagyobb pogácsaszaggatóval vagy vizespohárral kiszaggatjuk. A tésztakorongokat további 10 percig kelesztjük.
Krém
Az áttört túrót összekeverjük a tojássárgájákkal, a mazsolával, a porcukorral és a vaníliás cukorral.
Összeállítás
Minden második tésztakorong közepére teszünk egy adag tölteléket, majd a tetejükre illesztünk egy másik tésztakorongot. A széleket villával lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
A megtöltött fánkokat kivajazott tepsibe helyezzük, egymástól 2 centiméter távolságra. Az előmelegített sütőben erős lángon (200°C) 10 percig sütjük, majd a hőfokot mérsékeljük (180°C), és addig sütjük, amíg a fánkok szép aranybarnára sülnek.
Hagyjuk kissé kihűlni, majd ízlés szerint porcukorral megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!