Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tepsiben sült túrós fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál porcukor
  • 30 dkg rétesliszt
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 3 dkg olvasztott margarin

Töltelékhez

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg mazsola
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája

Elkészítése

Tészta

Az 1 dl langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzákeverjük a porcukrot, majd letakarva meleg helyen felfuttatjuk. Közben egy mély tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a sót és a margarint. Annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, majd alaposan kidagasztjuk.

A tésztát langyos helyen, tiszta ruhával letakarva a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és nagyobb pogácsaszaggatóval vagy vizespohárral kiszaggatjuk. A tésztakorongokat további 10 percig kelesztjük.

Krém

Az áttört túrót összekeverjük a tojássárgájákkal, a mazsolával, a porcukorral és a vaníliás cukorral.

Összeállítás

Minden második tésztakorong közepére teszünk egy adag tölteléket, majd a tetejükre illesztünk egy másik tésztakorongot. A széleket villával lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.

A megtöltött fánkokat kivajazott tepsibe helyezzük, egymástól 2 centiméter távolságra. Az előmelegített sütőben erős lángon (200°C) 10 percig sütjük, majd a hőfokot mérsékeljük (180°C), és addig sütjük, amíg a fánkok szép aranybarnára sülnek.

Hagyjuk kissé kihűlni, majd ízlés szerint porcukorral megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tepsiben-sult-turos-fank/