Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tepsis almás egyszerűen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg alma (vékonyra szeletelve )
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 20 dkg finomliszt

Elkészítése

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a reszelt citromhéjat. Ezután alaposan kikeverjük a masszát. A sütőporral elkevert lisztet óvatosan hozzáforgatjuk, végül belekeverjük a vékonyra szeletelt almát is.

Egy 20×30 cm-es tepsit vékonyan kiolajozunk, majd elsimítjuk benne az almás tésztát. Előmelegített sütőben, 200 °C-on 30–35 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, a süteményt porcukorral meghintjük, és szeletekre vágjuk.

Tipp

A tetejét megszórhatjuk mandulaforgáccsal, dióval vagy akár fahéjas cukorral is, így még különlegesebb lesz. Ha savanykásabb ízt szeretnénk, érdemes zöld almát választani a sütéshez.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tepsis-almas-egyszeruen/