Elkészítése
Tészta elkészítése:
A 6 tojásfehérjét habbá verjük 6 evőkanál cukorral, majd fakanállal óvatosan belekeverjük a 2 evőkanál zsemlemorzsát, 2 evőkanál lisztet, 1 evőkanál étolajat és egy fél csomag sütőport. A tésztát egy 26×35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Amikor megsült, tálcára tesszük, és még melegen mogyorókrémmel megkenjük a tetejét.
Krém elkészítése:
A 6 tojássárgáját 25 dkg cukorral, 3 evőkanál liszttel és 1 csomag vaníliás pudingporral elkeverjük, majd fél liter tejben felfőzzük, amíg sűrű krémet nem kapunk. A krémet kihűtjük, majd hozzákeverünk 25 dkg margarint. A krémet kettéosztjuk, és az egyik felébe 10 dkg olvasztott étcsokoládét keverünk.
Rétegek:
1.) tészta mogyorókrémmel megkenve
2.) sárga krém
3.) tejbe áztatott háztartási keksz
4.) barna krém
5.) tejszín ( kemény habbá verni)
Legalább fél napot hagyjuk a hűtőben pihenni!
Sztori:
Lányom a barátnőjétől hozott 5 kocka kostól, mivel nagyon ízlett és a kóstoló kevés volt, így másnap kellett készítenem egy tepsivel. Ami nagyon jól sikerült és nagyon finom is. Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető. Mindenkinek ajánlom.
