Elkészítése
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
- 6 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 4 dl tej
- 25 dkg cukor
- 25 dkg margarin
A tetejére:
- 5 dkg kókuszreszelék
- 28 szem mogyoró (ha nincs otthon, anélkül is nagyon finom:)
Elkészítése:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet és a kókuszt összekeverjük, majd óvatosan a habba forgatjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük és 170 fokon kb 20 percig sütüjük.
A tojások sárgáját a pudingporral, 1 dl tejjel és a cukorral simára keverjük, majd a forrásban lévő tejhez öntjük és kevergetve sűrűre főzzük. A margarint a többi cukorral habosra keverjük és a kihűlt pudingot kanalanként beledolgozzuk. Amikor kihűlt a tésztára kenjük. A tetejét meghintjük kókuszreszelékkel és mogyoróval díszítjük. Hűtőben egy kicsit dermedni hagyjuk.
