Hozzávalók:
Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg kókuszreszelék
Tepsi kikenéséhez:
- vaj, finomliszt
Krémhez:
- 6 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 25-30 dkg cukor
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- 5 dkg kókuszreszelék
- mogyoró
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. Megvizezett habkártyával vagy késsel a kivajazott, belisztezett tepsibe helyezzük
Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 fok, légkeverésesben 160 fok) kb 20 percig sütjük. A tojássárgákat a pudingporral, 1 dl tejjel és a fele cukorral simára verjük.
A többi, forrásban lévő tejhez öntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A margarint a keverővel először magában, majd a többi cukorral elkeverjük.
A kihűlt pudingot kanalanként beledolgozzuk, majd a már ugyancsak kihűlt tésztára tesszük. A tetejét meghintjük kókuszreszelékkel, mogyorót szórunk rá, majd hűtőben állni hagyjuk. Egyszerű, és remek sütemény! Jó étvágyat!