Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tepsis raffaello recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihezTészta

  • 6 tojásfehérje
  • csipet só
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg kókuszreszelék

Krém

  • 6 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 20 dkg vaj vagy margarin

Tetejére

  • kókuszreszelék

Elkészítése

Először a krémet készítjük el. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, pudingporral és kevés tejjel, majd fokozatosan felöntjük a maradékkal és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük.

Amikor kihűlt a krém, akkor a vajjal/margarinnal alaposan kihabosítjuk.

A tésztához a tojásfehérjéket a sóval elkezdjük felverni. 2-3 részletben hozzáadjuk a cukrot és közben kemény habbá verjük az egészet. A habba óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a lisztet és a kókuszreszeléket, majd sütőpapírral bélelt, 25*35 cm-es tepsibe simítjuk a masszát.

170 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 20-25 perc alatt megsütjük.

Amikor megsült és kihűlt a lap, akkor egyenletesen rásimítjuk a krémet és megszórjuk a tetejét kókuszreszelékkel. Szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tepsis-raffaello-4/