Elkészítése
A tészta elkészítése:
A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a kókuszreszeléket, majd óvatosan összeforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze. A masszát kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, közepes lángon (kb. 180 fokon) sütjük kb. 10 percig, amíg szép aranybarna lesz. Hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítése:
A pudingport és a tojássárgájákat kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingos-tojásos keveréket. Folyamatos keverés mellett, közepes lángon sűrűre főzzük. A kész krémet hagyjuk kihűlni, majd a vajat habosra keverjük, és a kihűlt krémhez dolgozzuk.
Az összeállítás:
A kihűlt tésztát kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krém egy részével, ráhelyezzük a másik tésztalapot, és a tetejét is bevonjuk a maradék krémmel. A sütemény tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
Tálalás előtt pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
