Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tepsis raffaello kicsit másként recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 db tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 15 dkg kókuszreszelék

Krém

  • 6 db tojássárgája
  • 0,5 liter tej
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 20 dkg vaj

Elkészítése

A tészta elkészítése:

A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a kókuszreszeléket, majd óvatosan összeforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze. A masszát kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, közepes lángon (kb. 180 fokon) sütjük kb. 10 percig, amíg szép aranybarna lesz. Hagyjuk kihűlni.

A krém elkészítése:

A pudingport és a tojássárgájákat kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingos-tojásos keveréket. Folyamatos keverés mellett, közepes lángon sűrűre főzzük. A kész krémet hagyjuk kihűlni, majd a vajat habosra keverjük, és a kihűlt krémhez dolgozzuk.

Az összeállítás:

A kihűlt tésztát kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krém egy részével, ráhelyezzük a másik tésztalapot, és a tetejét is bevonjuk a maradék krémmel. A sütemény tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.

Tálalás előtt pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tepsis-raffaello-kicsit-maskent/