Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 db babapiskóta 2 dl feketekávé 2 ek rum, vagy 2 csepp rumaroma Krém:   50 dkg mascarpone 5 dl habtejszín 4 ek porcukor Tetejére: 1 ek cukrozatlan kakaópor Elkészítése: A tejszínt felverjük. A mascarponét a porcukorral jól kikeverjük, majd beleforgatjuk óvatosan a tejszínt. Egy magasabb falú formát használjunk az összeállításhoz. A kávét a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
LigetiK
Beküldte: 2016.02.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 db babapiskóta
  • 2 dl feketekávé
  • 2 ek rum, vagy 2 csepp rumaroma

Krém:

 

  • 50 dkg mascarpone
  • 5 dl habtejszín
  • 4 ek porcukor

Tetejére:

  • 1 ek cukrozatlan kakaópor


Elkészítése:

A tejszínt felverjük. A mascarponét a porcukorral jól kikeverjük, majd beleforgatjuk óvatosan a tejszínt.

Egy magasabb falú formát használjunk az összeállításhoz.

A kávét a rummal elkeverjük. A forma/tál alját rakjuk ki babapiskótával. Locsoljuk meg a piskótát a kávés keverék negyedével. Kenjük rá a krém negyedét, simítsuk el, majd rakjuk ki újabb réteg piskótával, amit meglocsolunk. Ezt folytassuk amíg minden el nem fogy. A tetejére krém kerül.

Egy éjszakára (vagy néhány órára) hűtőbe tesszük. Tálaláskor egy nagyobb evőkanállal kiszedünk egy adagot, tányérra helyezzük, kakaóporral megszórjuk, és így kínáljuk.

 

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is