Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tiramisu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál rum (vagy rumaroma)
  • 50 darab babapiskóta (kb)

A piskóta áztatásához

  • 3 dl presszókávé
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • rum (vagy rumaroma ízlés szerint)

A tetejére

  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítése

A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű lesz. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd rummal ízesítjük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk.

A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral és a rummal összekeverjük.

A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk a kávéba, majd amikor megszívta magát, kissé lecsöpögtetve, egy rétegben tálcára rakosgatjuk. A fele krémet egyenletesen rákenjük, kitesszük a tetejét a maradék megáztatott babapiskótával, majd a többi krémet a tetejére és az oldalára kenjük. Végül kakaóport szitálunk rá.

Hűtőszekrényben kb 2 órán át állni hagyjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tiramisu-20/