Először a krémport kikeverjük a megadott mennyiségű tejjel, majd hozzáadjuk a tejfölt, porcukrot és a likőrt, és alaposan összedolgozzuk, hogy egy sima, krémes állagot kapjunk. Közben előkészítünk egy szögletes formát, amelybe a kávéba mártogatott babapiskótákat sorban lerakjuk.
A piskótákra egy réteg krémet kanalazunk, majd újabb babapiskóta réteg következik. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A sütemény tetejére krém kerül, hogy szép, sima felületet kapjunk.
Az így elkészült desszertet legalább három órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a piskóta megpuhuljon. Tálalás előtt a tetejét bőségesen megszórjuk kakaóporral, hogy kellemesen kesernyés ízt adjunk neki.
Ez a változat könnyebb és olcsóbb, mint a mascarpone alapú tiramisu, de ugyanolyan isteni finom!