Hozzávalók:
- 10 db babapiskóta
- 3 dl tejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 250 g mascarpone
- 2 evőkanál porcukor
- 1 kupica rum
- 1 dl víz
- 1 dl erős fekete főzött kávé
- 5 dkg kristálycukor
- cukrozatlan kakaópor
- szükség esetén egy 500 g zselatin fix
Elkészítése:
A tejszínt felverjük kemény habnak. Egy tálban kikeverjük a mascarponet a cukorral, a vaníliás cukorral, a rummal és egy evőkanál kávéval. A rumot mindenki a maga ízlésének megfelelően tegye bele. Ha több van benne az sem rontja el 🙂 Apránként adagolva hozzákeverjük a tejszínhabot és kész is a krém.
Ízesítsük be a kávét: Beletesszük a cukrot, rumot, vizet és melegítsük fel. Ezzel locsoljuk meg a babapiskótákat. A krém felét tegyük egy tálba helyezzük rá a babapiskótákat és kenjük rá a többi krémet.
Szórjuk meg szitán keresztül keserű kakaóval vagy helyezzünk rá stencil lapot esetleg papírból készítsünk valami formát és azon keresztül szórjuk rá a kakaót. Mennyei:)