Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tiramisu / Eredeti Olasz / recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg mascarpone
  • 1,5 dl habtejszín
  • 30 dkg babapiskóta
  • 4 db tojás
  • 6 adag főzött fekete kávé
  • 12 dkg porcukor
  • kakaópor (a szóráshoz )
  • 1 csepp rumaroma

Elkészítése

Lefőzzük az erős fekete kávét, és hozzáadunk 1-2 csepp rumaromát. A kávét hagyjuk kihűlni. A babapiskótákat egyenként gyorsan megmártjuk a kávéban, ügyelve arra, hogy ne ázzanak el, majd egy jénai tál aljára sorba rakjuk őket.

A mascarponét összekeverjük a habtejszínnel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgákkal, hogy sima krémet kapjunk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan, több részletben a mascarponés krémbe forgatjuk, hogy a hab ne törjön össze.

A krém felét egyenletesen elosztjuk a babapiskótákon. Ezután egy újabb réteg kávéba mártott babapiskótát helyezünk rá, majd befedjük a maradék krémmel.

A tetejét bőségesen megszórjuk szitált keserű kakaóporral, és egy kevés reszelt étcsokoládéval díszítjük. A tiramisut legalább fél napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tipp: Az igazi tiramisu intenzívebb ízvilágot nyer, ha frissen főzött espresso kávéval és valódi rum használatával készítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tiramisu-eredeti-olasz/