Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tiramisu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 10 kanál liszt ( liszt érzékenyek számára a mantler liszt)
  • 10 kanál hideg víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 kanál cukor

Krémhez

  • 4 db tojás
  • 25 dkg mascarpone (vagy natúr vajkrém )
  • 6 dl habtejszín
  • 1.5 dl kávé
  • 0.5 dl amoretto likőr

Elkészítése

Az 5 tojást szétválasztjuk, és a fehérjét 10 kanál hideg vízzel, és 10 kanál cukorral nagyon kemény habbá verjük. Ezután a sárgáját beledobjuk a fehérjébe, és lassan fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és a sütőport.

Krém elkészítése

4 db tojást szétválasztunk és a fehérjét 2-3 kanál cukorral keményre felverjük. Ezután az 5 db tojás sárgáját kikeverjük cukorral, és hozzáadjuk a vajkrémet. A 6 dl tejszínt felverjük keményre, és az összes alapanyagot lazán összekeverjük.

A piskótát három részre osztjuk, és mielőtt a krémet rátesszük, meglocsoljuk az amorettós kávéval. Utána rárakjuk a krémet, és legvégén is krém van a tetején, amelyet megszórunk kakaóval. Az elkészítés után kb. 4 óra múlva már is fogyaszthatjuk, így nem kell arra várni, hogy megpuhuljon a piskóta. De a liszt érzékenyek számára készült piskóta laza, és könnyű.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tiramisu-gluten-mentes/