A piskótához a tojássárgákat, cukrot, olajat és a meleg vizet összekeverjük.
A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük és jól összedolgozzuk.
A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk az olajos részbe.
Zsírozott, lisztezett nagy gáztepsibe (31*38 cm) öntjük a masszát, majd előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük.
Mikor kész, elfelezzük. Egyik felét egy piskóta hosszúságú, mélyebb tálba vagy tepsibe tesszük és meglocsoljuk a kávéval.
A krémhez a mascarponét egy tálba tesszük. A tojássárgákat elkeverjük a porcukorral és a brandyvel, majd apránként a krémsajthoz adagolva simára keverjük.
Miután kemény habbá vertük a tojásfehérjét, ezt is óvatosan hozzáadagoljuk.
A felét rákenjük a meglocsolt tésztára, majd a másik fél piskótát is (azt a felét amelyiket alulra szánunk) meglocsoljuk kávéval, majd ráfektetjük a krém tetejére. A maradék krémmel díszítjük a tészta tetejét és kakaóport szitálunk rá.
Hűtőbe tesszük összeérni pár órára.