Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tiramisu házi piskótával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 4 tojás
  • 27 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl víz (meleg)
  • 27 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet szódabikarbóna
  • 1 evőkanál sertészsír (a tepsi kikenéséhez)
  • 1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)

Krémhez

  • 50 dkg mascarpone
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 10 ml brandy (cherry)
  • 2 dl presszókávé (a piskóta locsolásához)
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor (a szóráshoz)

Elkészítése

A piskótához a tojássárgákat, cukrot, olajat és a meleg vizet összekeverjük.

A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük és jól összedolgozzuk.

A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk az olajos részbe.

Zsírozott, lisztezett nagy gáztepsibe (31*38 cm) öntjük a masszát, majd előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük.

Mikor kész, elfelezzük. Egyik felét egy piskóta hosszúságú, mélyebb tálba vagy tepsibe tesszük és meglocsoljuk a kávéval.

A krémhez a mascarponét egy tálba tesszük. A tojássárgákat elkeverjük a porcukorral és a brandyvel, majd apránként a krémsajthoz adagolva simára keverjük.

Miután kemény habbá vertük a tojásfehérjét, ezt is óvatosan hozzáadagoljuk.

A felét rákenjük a meglocsolt tésztára, majd a másik fél piskótát is (azt a felét amelyiket alulra szánunk) meglocsoljuk kávéval, majd ráfektetjük a krém tetejére. A maradék krémmel díszítjük a tészta tetejét és kakaóport szitálunk rá.

Hűtőbe tesszük összeérni pár órára.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tiramisu-hazi-piskotaval/