Tészta:
Az egész tojásokat a sóval elkezdjük felverni, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a cukrot és kb 10-12 perc alatt jól kihabosítjuk, felverjük.Ezután óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a kakaóport, de vigyázva, hogy a habot ne törjük össze.A tepsibe sütőpapírt terítünk, majd a piskótamasszát beleöntjük és 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel 25-30 perc alatt megsütjük.Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd rácsra téve kihűtjük.
Krém:
A tojásokat a cukorral gőz felett folyamatosan keverjük robotgéppel, amíg kihabosodik. Ez körülbelül 10-15 perc és amíg csípősen meleg nem lesz. Így hőkezeljük. Kissé hűtjük, majd hozzáadjuk a mascarponéhoz a rummal és a vaníliás cukorral együtt és jól összedolgozzuk.A tejszínt felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásos-mascarponés krémbe.
Összeállítás:
A kihűlt kávét összekeverjük a rummal.A piskótát lapjában félbevágjuk. Az egyik lapot visszatesszük a tepsibe, majd alaposan meglocsoljuk a rumos kávé felével. A kávés lapra rékenjük a krém felét, majd rátesszük a másik lapot és meglocsoljuk a kávé maradékával. Erre a lapra rákenjük a krém maradékát. Tálalás szelőtt szeletekre vágjuk és megszórjuk kakaóporral.