Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 tojás 120 g liszt 120 g porcukor 400 g krémsajt 3 ek porcukor 250 ml tejszín piskóta tallér 100 ml kávé kakaópor Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. 6 tojásfehérjéből és egy csipet sóból kemény habot verünk. A 6 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a lisztet és alaposan átkeverjük. Ehhez óvatosan hozzákeverjük a felvert habot. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2016.05.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 120 g liszt
  • 120 g porcukor
  • 400 g krémsajt
  • 3 ek porcukor
  • 250 ml tejszín
  • piskóta tallér
  • 100 ml kávé
  • kakaópor


Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. 6 tojásfehérjéből és egy csipet sóból kemény habot verünk. A 6 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a lisztet és alaposan átkeverjük. Ehhez óvatosan hozzákeverjük a felvert habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük kb. 20 perc alatt.

A tésztát porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, óvatosan leszedjük a papírt róla és feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.

A tejszínt és a porcukrot kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a krémsajtot és alaposan összekeverjük.

A kihűlt tésztát megtöltjük a krém 2/3 részével. Egy sor hideg kávéba mártott piskótatallért rakunk a tészta alsó részébe, majd feltekerjük. A maradék krémmel lekenjük a tekercset, majd kakaóport szitálunk rá.

Hideg helyen hagyjuk megdermedni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is